Zdravstveni turizam jedan je od najstarijih specifičnih oblika turizma u okviru kojeg se stručno i kontrolirano koriste prirodni ljekoviti činitelji i postupci fizikalne i raznih drugih terapija u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja, te poboljšanja  života uopće.

Osnovu zdravstvenog turizma čini korištenje prirodnih ljekovitih činitelja koji mogu biti morski , toplički  i klimatski  i dr. S obzirom na konstantno opadajuću kvalitetu suvremenog života uzrokovanu stresom i zagađenjem, zdravstveni turizam poprima sve značajniju ulogu u revitalizaciji psiho-fizičkih sposobnosti čovjeka.

Hrvatska je po prilikama razvoja zdravstvenog turizma ispred mnogih drugih nisko budžetnih zemalja ili zemalja u razvoju zbog već visoko razvijenog ljetnog turizma i prirodnih te geo strateških prednosti. Hrvatski glavni potencijali i oslonci su raznolikost prirodnog bogatstva, ekološke kvalitete prostora, ljekovite vode, more, blagotvorno podneblje i zdrava hrana, što su komparativne prednosti koje su razvile novi hrvatski proizvod, Spa & Wellness turizam.

Oslobodite se stresa, obnovite duh i tijelo u hrvatskim wellness oazama.
Wellness se sastoji od svjesne predanosti pozitivnim inicijativama i principima koji pomažu optimalnom funkcioniranju na svim područjima života. Vi sami ste odgovorni za kvalitetu svog života, stoga ne budite lijeni i donesite pozitivne odluke te živite život koji će vam osigurati dugovječnost i općenito wellness.
Zagreb i okolica
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Slavonija
Wellness, Spa & Beauty centri
|    Dental & Spa Portal    |    © 2011  Sva prava pridržana    |    Sustav zdravstvenog turizma    |


_Oglasi_